Hoger In Google Komen? Concrete Tips In [2022] - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Published Feb 22, 22
7 min read

Je Website Hoger In Google - Goede Backlinks - Ontdek Hoe! - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Ranking Booster - Linkbuilding Specialist

Brugstraat 5/b18, 2060 Antwerpen
Linkbuilding Uitbesteden

Google ziet een backlink als een soort van stem of verwijzing. Hoe meer kwalitatieve stemmen of verwijzingen je verkrijgt, hoe hoger je stijgt in aanzien. Als Google je website een hogere waarde geeft omdat je veel relevante backlinks hebt dan kan dit resulteren in een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google.

Dit doe je door zoekwoorden te groeperen (bundelen). Vervolgens is het een goed idee om de autoriteit van de pagina te versterken. Welke zoekwoorden gebruik je bij link building? Als je de content hebt geoptimaliseerd voor de verschillende zoekintenties dan heeft er in de meeste gevallen al een zoekwoorden onderzoek plaatsgevonden.

De anchor tekst is of zijn de woorden waarmee er wordt gelinkt naar een pagina binnen je website. Neem als voorbeeld een online kledingwinkel: Een online kledingwinkel heeft de wens om op ‘herenmode’ gevonden worden, want uit het zoekwoordenonderzoek blijkt er veel zoekvolume zit op het thema herenmode. De pagina die hierop scoort is Tevens blijk dat de pagina op dit moment een 5e plek scoort.

Buiten Fitnesstoestellen Kopen - Oudoor Fitnessapparaten - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasDe Leukste Buitensporten In Antwerpen - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Maak eerst een overzicht met relevante websites waar de doelgroep op actief is en dezelfde topic behandelen als waar in je eigen website actief is. Een veelgestelde vraag is als volgt: “Wat voor anchor teksten kunnen we gebruiken tijdens link building?” Het beste advies is om te kiezen voor een natuurlijke anchor tekst.

Wat Zijn Backlinks? En Hoe Maak Je Backlinks? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Verplaats je in de website eigenaar die je hebt benaderd en in de doelgroep. Op welke manier levert de link de meeste waarde voor de doelgroep op? Denk na over hoe je zelf de link naar je website had geplaatst als je zelf de eigenaar van de benaderde website was.

Bootcamp, Booty Camp, Outdoor Fitness En Bokstraining - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBootcamp Training - Sporten / Gym - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Is jouw bedrijf actief in reisbranche? Benader dan websites, zoals reisblogs, waar de doelgroep actief is. Heel overdreven gezegd, is het voor een reisorganisatie niet relevant om een link te verkrijgen van een dierenvoeding website. Denk na over waar de doelgroep actief is en focus je niet 100% op wat goed werkt voor het algoritme van Google.

Doe je dit op een relevante manier dan zal dit resulteren in meer omzet (beste backlinks). Uiteindelijk draait het om omzet en niet om bezoekersaantallen. Het algoritme van Google vult geen contactformulier in maar iemand uit de doelgroep wel. Laten we de online kleding webshop weer als voorbeeld nemen. Er zijn verschillende manieren om relevante websites te vinden waarop de doelgroep actief is: Zoek in Google op termen die voor de doelgroep interessant zijn en kijk of je vanaf deze website een stuk publiciteit kan realiseren.

Met welke fabrikanten werk je op dit moment samen? Vraag of ze een link kunnen plaatsen naar je website. Analyseer het linkprofiel van je concurrenten. Websites die linken naar de concurrenten hebben een reden gehad om een backlink te plaatsen. Dit houdt in dat er ook website tussen zitten die voor jou relevant zijn.

Uw Linkbuilding Artikelen Uitbesteden - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

De volgende belangrijke stap is het maken van een onderscheid tussen kwalitatieve websites en niet kwalitatieve websites. Lage kwaliteit backlinks vs. Hoge kwaliteit backlinks Bij het samenstellen van een lijst met relevante websites is het ook belangrijk om te kijken naar de domein autoriteit (lees: kracht) van de websites. Hoe hoger de autoriteit, hoe hoger de link equity die het doorstuurt naar je website.

De beste tools om de kracht van een website te bepalen zijn: Open Site Explorer, Deze tool toont meerdere factoren zoals de domain authority of de page authority van pagina. Hoe hoger de domain authority, hoe sterker de website. Majestic, De tool van Majestic is vergelijkbaar met de Open Site Explorer.

Hoe hoger de Trust Flow, hoe sterker de website. De Citation Flow is minder belangrijk dan de Trust Flow, idealiter is heeft je website een hogere Trust Flow dan Citation Flow. Beste tool: gebruik logische kennis, Laat de afweging voor het benaderen van een website niet puur afhangen van een tool.

Domain authority building vs. page authority building Er is altijd een wens om op bepaalde zoekwoorden (of zoek intenties) gevonden te worden. Hierbij wordt het effect van een sterk domein onderschat. In de praktijk betekent dit dat de focus voor de volle 100% op een aantal pagina’s wordt gelegd, terwijl het in de meeste gevallen een beter idee is om de kracht te verbeteren van een domein in zijn geheel.

Kwalitatieve Linkbuilding In 2022 - De Ultieme Seo Gids - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Zie een domein als een grote pan met soep en de onderliggende pagina’s als individuele kopjes soep. Het liefst geef je de voorkeur aan een sterke pan met soep in plaats van slechts een aantal sterke individuele kopjes soep. De soep is in dit geval een figuurlijk voorbeeld van link kracht.

Wij verzorgen als online marketing bureau de linkbuildingactiviteiten voor jouw website. Op naar meer domein autoriteit en meer groei! Hoe werkt link building in de praktijk? Link building is een begrip dat vaak op een verkeerde manier wordt gebruik of wordt gewenst. Het belangrijkste advies is dat je je moet focussen op de doelgroep en niet op het algoritme van Google.

Denk hierbij aan:– De contactgegevens van de website– Cijfers over de sterkte van de website, zoals Trust Flow of Domain Authority– Datum laatste contact– Opmerkingenveld vrij voor belangrijke informatie– URL waar geplaatste link op staat– Anchor tekst van de link Vul het bestand met relevante websites. Zoek eerst een aantal websites en benader deze vervolgens.

Een Toekomst Voor Outdoor Fitness In Belgie - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasUtdoor Fitness L Buiten Fitnessapparatuur - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Tel hier zeker een paar uur voor uit, het duurt waarschijnlijk langer dan je denkt. Denk na over in welke vorm er een samenwerking met een externe website kan worden opgepakt. Benader je een blog? Kijk of je een uniek stuk content kan schrijven waar de blogger nog niet over heeft geschreven.

Kwalitatieve Backlinks Kopen: Is Dat Nog Wel Verstandig? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Plan tijd in om het contact te onderhouden (link building). Wat is het effect van link building: voor- en nadelen In zekere zin is link building een vorm van online PR. In vergelijking met traditionele PR zijn er weinig verschillen. Hieronder worden de voor- en nadelen van link building beschreven: Voordelen:– Brengt je website onder de aandacht van de doelgroep– Zorgt voor een hogere autoriteit van de website– Websites met een sterk linkprofiel worden vaker gecrawld door Google.

Nadelen:– Veel bedrijven kiezen voor een korte termijn strategie. Dit resulteert snel in niet kwalitatieve links vanaf andere websites waarbij de relevante klik met de doelgroep niet wordt gemaakt. Op deze manier mist link building zijn doel - beste backlinks.– Link building is arbeidsintensief en het kan een tijd duren voor een goede band wordt opgebouwd met een externe website.– Gebruik je tactieken die niet zijn toegestaan volgens de richtlijnen van Google dan is het mogelijk dat je hiervoor een algoritmische en/of een handmatig penalty ontvangt.

10 Redenen Waarom Buiten Sporten Beter Is Dan In - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBootcamp, Booty Camp, Outdoor Fitness En Bokstraining - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Voordat je in paniek raakt: als er een keer naar jou wordt gelinkt vanaf een site met weinig waarde, dan wordt je er heus niet direct voor gestraft. En dat is maar goed ook - goede backlinks. Als Google elke kwalitatief slechte inkomende link zou afstraffen, dan zouden concurrenten elkaar goed kunnen dwarszitten door backlinks van verdachte websites naar die van hun ‘tegenstanders’ te plaatsen! Geen backlinks aankopen dus.