Beste Linkbuilding Do's And Dont’s - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Published Feb 19, 22
7 min read

Kwalitatieve Linkbuilding In 2022 - De Ultieme Seo Gids - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Ranking Booster - Linkbuilding Specialist

Brugstraat 5/b18, 2060 Antwerpen
Linkbuilding Uitbesteden

zijn links die afkomstig zijn van andere websites en middels een hyperlink refereren naar jouw website. De zoekmachines zien iedere backlink als een aanbeveling naar jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks er naar jouw website verwijzen hoe groter de autoriteit van jouw website in jouw niche is. Belangrijk om daarbij te benoemen dat de Google zoekmachine graag de specialisten en autoriteiten in een niche bovenaan zet, omdat deze het meest worden aanbevolen (door de backlinks).

In deze blog lees je over backlinks, waarom deze zo belangrijk zijn voor jouw Google ranking, hoe je ze kunt verzamelen en waarom ze onderdeel uitmaken van zoekmachine optimalisatie. De verwachte leestijd van deze blog is 5 minuten. Linkbuilding is één van de oudste factoren in het algoritme van de Google zoekmachine.

Linkbuilding weegt daarbij voor 50% mee. Het is de zwaarst wegende SEO factor binnen het Google algoritme en daarmee het belangrijkste onderdeel om op te focussen. Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen. sterk linkprofiel... wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.

Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking In 2022 - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine. Als je linkbuilding toepast dan zorg je voor een goede verhouding van links naar je eigen pagina’s, links naar externe pagina’s en links van externe pagina’s. Correct uitgevoerde linkbuilding vertelt de zoekmachines dat de content op de website een hoge informatieve waarde heeft, content makkelijk te consumeren is en dat je een autoriteit bent in je werkgebied.

Onderstaand tref je de begripvorming aan: Interne links: Met interne links verwijs je binnen je eigen website naar andere pagina’s binnen je website. De pagina’s waar je naartoe linkt met een zogeheten anchor geven Google context over waar een pagina mee te maken heeft. Deze links kan je zelf plaatsen op je eigen website, maar zorg ervoor dat je de hoeveelheid beperkt.

Als vuistregel kun je aanhouden 1 interne link aan te brengen per 100 woorden. Daarbij is 3 interne links de ondergrens en 20 de bovengrens. Externe links: Externe links zijn links die van een website naar een andere website verwijzen. Op je eigen website is ons advies om 1 interne backlink op te nemen per pagina.

Hoog In Google In 2022- Rank Hoger In Google Dankzij Link Building - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Link daarom naar een Wikipedia bijvoorbeeld en zeker niet naar je (in)directe concurrenten. Een link naar een informatieve pagina van de overheid of Wikipedia is veel beter dan drie links naar websites waarvan de eerlijkheid en oprechtheid in twijfel wordt getrokken. De Google zoekmachine kan, net als bij interne links, context halen waar de pagina waarvandaan je linkt mee te maken heeft.

Buitensporten Voor Volwassenen - Outdoor Valley Sports - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasOntdek Gratis Buiten Sport & Fitness - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Google en veel andere zoekmachines zien backlinks als aanbevelingen. Relevante & kwalitatieve backlinks in het volume dat je nodig hebt zijn vrijwel voor ondernemers en marketing managers niet zelf te realiseren gezien het volume en het netwerk wat opgebouwd dient te worden. Vaak worden SEO bureaus ingeschakeld om de linkbuilding/backlinking uit handen te nemen.

Waarom zijn backlinks zo belangrijk? Backlinks als rankingfactor behoort tot één van de oudste SEO factoren binnen het algoritme van de Google zoekmachine. In de begintijden zagen zij backlinks als het belangrijkste kenmerk van waarde van een website. Hoe meer relevante backlinks, hoe beter de beoordeling van Google en hoe hoger de plaats in de zoekmachine.

Zet Kwalitatieve Linkbuilding In En Versterk Je Online Positie - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Andere sites gaan niet naar jouw site refereren als jouw informatie niet wat toevoegt voor hun bezoekers. In de beginjaren van Google werd er voornamelijk gekeken naar de hoeveelheid backlinks. Sinds de Penguin update uit 2013 is de relevantie en de kwaliteit van de backlinks belangrijker geworden dan de hoeveelheid backlinks.

In de praktijk blijkt het een balans tussen kwantiteit en kwaliteit, maar de gemeende noemer is relevantie! Lukt het je niet om één van deze twee kenmerken aan je backlinks mee te geven, dan zal je website niet worden geprioriteerd in de zoekmachine. Tip: Gebruik de backlink monitoring functionaliteit van SEranking om bij te houden of de gerealiseerde links nog online staan.

10 Redenen Waarom Buiten Sporten Beter Is Dan In - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBootcamp Training - Sporten / Gym - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Lees meer van dit soort tips in onze blog over SE Ranking. Het verschil tussen kwalitatieve backlinks en toxic backlinks Om sterke backlinks te verzamelen moet je dus eerst weten welke door de zoekmachines als kwalitatief worden gezien. En dan zijn er een aantal punten die je in je achterhoofd moet houden.

Backlinks Kopen In 2022: Is Dat Nog Verstandig? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Nu hoeft het niet 1 op 1 hetzelfde overeen te komen. Stel je bent de eigenaar van een regenkleding webshop. Dan kun je ook backlinks realiseren op websites in de fashion en het weer niche die zich dus in de semi-relevante niche begeven. De Google zoekmachine deelt namelijk jouw niche op in meerdere semi-relevante niches.

Dit is een grote misvatting. Het speelt wel mee, maar is geen leidende factor in de waarde van de backlink. Een kwalitatieve backlink is natuurlijk: Zorg ervoor dat je backlinks natuurlijk zijn en dat je er een natuurlijk linkprofiel mee opbouwt. Dat betekent dat er op verschillende externe pagina’s wordt verwezen naar verschillende van jouw pagina’s - backlinks.

Ook hier betekent dat weer dat de websites die naar jou verwijzen niet allemaal dezelfde anchortekst gebruiken, maar dat je verschillende anchors neemt, zoals ‘klik hier’, een zoekwoord, een zin met een zoekwoord, een variant van het zoekwoord, een merk en een paar URL’s. Laat deze goed met elkaar in verhouding staan.

Hoger In Google Met Deze Linkbuilding Tips! - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Maak Van Sporten Weer Buitenspelen In De - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBootcamp Training - Sporten / Gym - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Naked anchors, die eigenlijk niets beschrijven, zoals ‘klik hier’ dien je maar enkele keren te gebruiken. Enkele manieren waarop je backlinks kunt vergaren Ranking Masters voert voor jou een SEO scan uit en als daar uitkomt dat jouw linkbuilding niet in orde is dan kun je overwegen om linkbuilding uit te besteden.

Niet om de reden dat wij als marketingbureau geld willen verdienen aan jouw als eventuele klant, maar omdat we in de praktijk zien dat het vaker fout dan goed gaat. In een later stadium als Google positie stijging uitblijft dienen wij dit alsnog recht te zetten wat juist extra kosten met zich meebrengt inplaats van scheelt.

Wat Mag Nu Wel Met Buiten Sporten En Wat Mag Niet? - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasVoor Het Aanbod Outdoor Fitness En Sportcontainers - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


1. Schrijf een aantal gastenblogs Deze optie is voor sommige mensen bijzonder aantrekkelijk, omdat het hen de mogelijkheid geeft te schrijven over iets wat ze interesseert. Stel, jij bent een tandarts en je wilt meer klanten werven. Dan kun je bij een andere website over het voorkomen van cariës spreken door een gastenblog te schrijven.

Organische Zoekresultaten Verbeteren: Bespaar Op Google ... - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Vooral als het een onderwerp betreft dat de doelgroep interesseert, maar waar weinig over bekend is. Uiteraard plaats je een link naar je eigen pagina in je gastenblog en gebruikt hier een goede anchor voor. De blogwebsite is blij met een nieuwe kwalitatieve tekst van een specialist en jij bereikt een compleet nieuwe – maar bijzonder doelgerichte – groep met potentiële klanten.

Goede websites vinden Er zijn verschillende manieren waarop je blogs kunt vinden die relevant zijn voor jouw werkgebied. De bovengenoemde tandarts zal bijvoorbeeld geen blog schrijven op een reiswebsite, tenzij het over tandartsen in het buitenland gaat - linkbuilding uitbesteden. Je kunt gebruik maken van Google Blogsearch en door een zoekwoord in te geven komen er dan een aantal relevante websites naar voren.